Segelflygklubbens byggnader och bana 19         foto Thomas Larsson

PROVA PÅ SEGELFLYG

Presentkort       Provlektion       Segelflygutbildning

Hitta vägen till Feringe

Info/bokning/anmälan kontakta någon av klubbens segelflyglärare.

Segelflygning och utbildning bedrivs normalt under lördagar och söndagar samt även andra helgdagar. Säsongen varar från april till september.Presentkort

Presentkort SEGELFLYG innebär att man köper ett "kort", som berättigar till en flygning med segelflygplan. Alternativt bokar man en tid och så tar man med den som ska "firas" på en resa till "okänt" mål (Feringe).

Flygningen utförs med något av klubbens tvåsitsiga segelflygplan, en segelflyglärare följer givetvis med, läraren sitter i den bakre sitsen. Före flygningen visar segelflygläraren hur roder, instrument och säkerhetsutrustning fungerar.

Flygningen varar i ca 25 minuter och kostar 1500 Kr (provlektion guld).
Varianten diamant varar ca 40 minuter och kostar 2000 Kr (provlektion diamant).

Kontakta någon av klubbens segelflyglärare för bokning eller information.

Flyger gör vi inte när det regnar, är låga moln eller när det blåser så kraftigt att träden svajar.
Provlektion

En provlektion är en flygning som liknar en lektion i grundutbildningen, först visar läraren hur rodren används för att styra, därefter får du prova på att "spaka" efter bästa förmåga. Det har hänt någon gång att eleven vid sin första flygning blivit "pratad ner" och lyckas både med landningsvarv och landning utan att läraren behöver "ta över". Men var så säker på att det är svårare när man ska ta alla beslut själv!

Om du vill flyga flera lektioner så ska det också gå bra, då kan vi prova på att följa med upp i "termiken", dvs flyga i luft som stiger, det är ju det som är själva finessen med segelflygningen.

En provlektion varar normalt 12 - 15 minuter och kostar 500 Kr.

Tag kontakt med någon av klubbens segelflyglärare.


Klubbens LS3a SE-TTN